tradicionalno pripremljena supa sa domaćim rezancima i svježim povrćem
PARADAJZ ČORBA
pripremana po starinskom receptu sa svježe pasiranim paradajzom
TELEĆA ČORBA
po bakinom receptu domaće kuhinje sa telećim mesom i povrćem
KRAJIŠKA ČORBA
pikantna, obogaćena domaćim začinskim biljem
RIBLJA ČORBA
pripremljena od svježe riječne i morske ribe
POTAŽ
na upit, pripremljen od sezonskog povrća, po receptu sefa kuhinje
TOPLA PREDJELA
UŠTIPCI SA KAJMAKOM
tradicionalno pripremani uštipci posluženi sa domaćim janjskim kajmakom
CICVARA
tradicionalno pripremljena od domaćeg kukuruznog brašna, jaja i kajmaka
HLADNO TOPLE SALATE
CEZAR SALATA
posebno pripremana salata sa hrskavom slaninom, pilećim ili ćurećim fileom, svježom salatom i tartar sosom
SALATA SA RAMSTEKOM
ramstek odležao u košuljici od bibera, obogaćen grana padano sirom, poslužen na rukoli i sa cherry paradajzom
SALATA SA HOBOTNICOM
posebno pripremana hobotnica, poslužena sa ljubičastim lukom, svježom salatom, paradajzom,maslinama, i obogaćena ukusom najkvalitetnijeg maslinovog ulja
STEKOVI OD MESA
BIFTEK
250g bifteka koji je odležao 21 dan u posebnim uslovima pripreme, poslužen sa pekarskim krompirom, pomfritom ili grilovanim povrćem, sa začinskim maslacem
BIBER STEAK
250g bifteka koji je odležao 21 dan u posebnim uslovima pripreme, poslužen sa sosom od tri vrste bibera, najkvalitetnijim konjakom i kroketima
DIJON STEAK
250g bifteka koji je odležao 21 dan u posebnim uslovima pripreme, poslužen sa sosom od dijon senfa i kroketima
ŠAMPINJON STEAK
250g bifteka koji je odležao 21 dan u posebnim uslovima pripreme, poslužen sa bešamel sosom sa gljivama i kroketima
RAMSTEK NA ŽARU
250g ramsteka koji je odležao 21 dan u marinadi od maslinovog ulja i posebno odabranog začinskog bilja, poslužen sa pekarskim krompirom, pomfritom ili grilovanim povrćem, sa začinskim maslacem
FARMER STEAK
250g ramsteka koji je odležao 21 dan u marinadi od maslinovog ulja i posebno odabranog začinskog bilja, poslužen sa pomfritom, hrskavom slaninom i kukuruzom pripremljenim na meksički način
CVIBIL STEAK
250g ramsteka koji je odležao 21 dan u marinadi od maslinovog ulja i posebno odabranog začinskog bilja, poslužen sa pomfritom , hrskavim lukom i kukuruzom pripremljenim na meksički način
T-BONE STEAK
250g u jednom komadu spojene dvije vrste mesa, odležao 45 dana u posebnim uslovima pripreme, poslužen sa pekarskim krompirom, pomfritom ili grilovanim povrćem
BIJELI STEAK
250g filea ćurećeg mesa, poslužen sa pekarskim krompirom, pomfritom ili grilovanim povrćem i sa sosom od gljiva ili gorgonzola sosom
STEKOVI OD MORSKE RIBE
TUNA STEAK
250g tune, pripremljena sa prilogom od blitve i kuvanim krompirom, začinjena sa domaćim maslinovim uljem
LOSOS STEAK
250g posebno odabranog komada lososa, pripremljen sa prilogom od blitve i kuvanim krompirom, začinjen sa domaćim maslinovim uljem
GLAVNA JELA
JELA OD PILETINE I ĆURETINE
PILEĆI FILE NA ŽARU
250g pilećeg filea, poslužen sa pomfritom ili carskim povrćem
CAPRESE PILETINA
250g zapečenog pilećeg filea, domaći paradajz, mozzarela, poslužen sa pomfritom ili carskim povrćem
PILEĆI ŠTAPIĆI U SUSAMU
250g pilećeg filea, pripremljen u obliku štapića zapečen sa susamom, poslužen sa pomfritom i tartar sosom
PILEĆI MARINIRANI BATAK
250g očišćenog mariniranog pilećeg bataka u lepinji, poslužen sa pomfritom i crvenim lukom
PILEĆA KRILCA
7 komada pilećih krilaca, odležali u posebno pripremljenoj marinadi, posluženi sa pekarskim krompirom ili pomfritom
PUNJENI ĆUREĆI FILE
250g ćurećeg filea, punjen sa šunkom, edamer sirom, poslužen sa pekarskim krompirom, pomfritom ili carskim povrćem
JELA OD CRVENOG MESA
MARINIRANI SVINJSKI VRAT
250g svinjskog vrata odležan u posebno pripremljenoj marinadi sa prženim ljubičastim lukom, poslužen sa pekarskim krompirom, pomfritom ili carskim povrćem
MARINIRANI JAGNJEĆI BUT
300g jagnjećeg buta odležan u posebno pripremljenoj marinadi pripremljenoj od maslinovog ulja i svježeg ruzmarina, sa prilogom od svježe barenih mahuna
KARAĐORĐEVA ŠNICLA
220g odreska najkvalitetnije biranog mesa, punjena janjskim kajmakom, suhim mesom, pohovana na bečki način, poslužena sa pekarskim krompirom, pomfritom ili carskim povrćem)
BEČKA ŠNICLA
220g odreska najkvalitetnije biranog mesa, pohovana na bečki način, poslužena sa pekarskim krompirom, pomfritom ili carskim povrćem
PARIŠKA ŠNICLA
220g odreska najkvalitetnije biranog mesa, pohovana na pariški način, poslužena sa pekarskim krompirom, pomfritom ili carskim povrćem
CORDON BLEU
220g odreska najkvalitetnije biranog mesa, sa šunkom i edamer sirom, pohovana na pariški način, poslužena sa pekarskim krompirom, pomfritom ili carskim povrćem
JELA OD MORSKE RIBE
HOBOTNICA NA ŽARU
300g hobotnice, obogaćena sa domaćim maslinovim uljem, poslužena na svježoj rukoli
ORADA NA ŽARU 1KG
svježe pripremljena, posebno servirana sa blitvom, bijelim lukom i kuhanim krompirom, poslužena sa najkvalitetnijim maslinovim uljem
BRANCIN NA ŽARU 1KG
svježe pripremljen, posebno servirana sa blitvom, bijelim lukom i kuhanim krompirom, poslužena sa najkvalitetnijim maslinovim uljem
LIGNJE NA ŽARU
lignje pripremljene na žaru, posebno servirane sa blitvom, bijelim lukom i kuhanim krompirom, poslužene sa najkvalitetnijim maslinovim uljem
RIBA I KLASE 1KG
dnevna ponuda po preporuci šefa kuhinje, na upit
JELA OD RIJEČNE RIBE
PASTRMKA 1KG
svježa pastrmka sa rijeke Ugar
PASTRMKA FILE
250g najkvalitetnijeg filea pastrmke, poslužen sa blitvom, bijelim lukom i kuhanim krompirom
ŠARAN KOTLET
300g kotleta, poslužen sa blitvom, bijelim lukom i kuhanim krompirom
SMUĐ
250 gr kvalitetnog filea ribe koja posjeduje raznovrsne hranjive sastojke, poslužena sa blitvom, bijelim lukom i kuhanim krompirom
JELA SA ROŠTILJA
BANJALUČKI ĆEVAP
250g posebno pripremljenog mesa po treadicionalnom receptu sa dodatkom šunke, sira i pancete,začinjen ljutom paprikom, posluženo sa domaćim janjskim kajmakom, pomfritom i cvenim lukom
RAŽNJIĆI
250g mesa, posluženog u lepinji sa pomfritom ili grilovanim povrćem i crvenim lukom
DOMAĆA KOBASICA
domaća kobasica pripremljena po tradicionalnom receptu, poslužena u lepinji, sa pomfritom i crvenim lukom
DIMLJENA SVINJSKA VJEŠALICA
250g svinjske vješalice, poslužena u lepinji sa pomfritom ili grilovanim povrćem i crvenim lukom
DIMLJENI SVINJSKI VRAT
250g svinjskog vrata, poslužen u lepinji sa pomfritom ili grilovanim povrćem i crvenim lukom
SVINJSKA REBRA U SLATKO LJUTOM SOSU
svinjska rebra poslužena sa pekarskim krompirom, odležala u mješavini začina, obogaćena sa slatko-ljutim sosom
DOMAĆE PLATE-”STARA ADA”
BANJALUČKA ROŠTILJ PLATA
plata pripremljena sa najkvalitetnijim komadima mesa – 2 male Karađorđeve šnicle, 2 male krmenadle, 2 pileća filea, 2 roštiljske kobasice, 2 banjalučka ćevapa, 2 ražnjićaposluženo sa lepinjama, pomfritom,grilovanim povrćem i crvenim lukom
STEAK PLATA
posebno birani komadi mesa- biftek, ramstek, svinjski file, pileći file, jagnjetina, posluženo sa lepinjama, pomfritom, grilovanim povrćem, kroketima i dijon ili biber sosom
RIJEČNA PLATA
riječna riba pastrmka, file pastrmke i šaran sa izvora rijeke Ugar
MORSKA PLATA
riblja plata od morske ribe po izboru šefa kuhinje, poslužena sa najfinijim komadima orade ili brancina, lignje, hobotnica, gambori, servirana sa blitvom, bijelim lukom i kuhanim krompirom
TRADICIONALNA JELA-PREPORUKA
UŠTIPCI SA KAJMAKOM
tradicionalno pripremani uštipci posluženi sa domaćim janjskim kajmakom
CICVARA
tradicionalno pripremljena od domaćeg kukuruznog brašna, jaja i kajmaka
TELEĆI KOTLET SA BUBREŽNJAKOM
svježe pripremljen teleći kotlet sa bubrežnjakom, poslužen sa pekarkim krompirom ili pomfritom
TELETINA ISPOD SAČA
250g najkvalitetnijeg komada telećeg mesa, pripremano po starom receptu, poslužen sa domaćim krompirom ispod sača
TELEĆA ČORBA
po bakinom receptu domaće kuhinje sa telećim mesom i povrćem
DEZERTI
BAKLAVA
pripremljena po domaćem receptu
ČOKOLADNA TORTA
torta pripremljena od najkvalitetnije crne čokolade sa sladoledom od vanilije
JABUKA CAKE
osvježavajuća poslastica pripremljena od sitno sjeckane jabuke, maslaca i cornflaksa, sa sladoledom od vanilije
PALAČINCI
domaći palačinci pripremljeni po izboru sa eurokremom, domaćim džemom, orasima, plazmom i sladoledom
DNEVNI KOLAČ
na upit
SEZONSKO VOĆE
svježe sezonsko voće u zavisnosti od godišnjeg doba